‘Erfgoed hot shots’ op Utrechtse Open Monumentendag

‘Erfgoed hot shots’ op Utrechtse Open Monumentendag

Op de Open Monumentendag van afgelopen zaterdag in Utrecht bezocht ANWB-directeur Frits van Bruggen de druk bezochte Mobiel Erfgoed Manifestatie rond de Maliebaan. Na afloop overhandigde hij directeur Paul van Vlijmen van het Spoorwegmuseum een splinternieuw rijksmonumentenbordje. Dit alles onder het goedkeurend oog van Utrechts burgemeester Jan van Zanen en de voorzitter van de landelijke Open Monumentendag Roland van Schelven.

De feestelijke plechtigheid stond in het teken van het thema van de Open Monumentendag: ‘Op Reis’. Omdat 2014 ook het Jaar van het Mobiele Erfgoed is, organiseerde de Utrechtse Open Monumentendag rond de Maliebaan – waar de ANWB ooit is opgericht – een druk bezochte Mobiel Erfgoed Manifestatie. Hierbij waren klassieke fietsen , motoren en automobielen te zien en zelfs een historisch vliegtuig dat een rondje boven het Spoorwegmuseum maakte.

Mede dankzij het prima weer werd de Open Monumentendag een groot succes. Naar schatting bezochten zo’n 15.000 mensen de opengestelde monumenten en de Mobiel Erfgoed Manifestatie.