Informatiepunt Domplein

Op het Domplein staat zoals altijd de centrale tent met informatie over alle activiteiten. Ook kunt u hier een extra monumentenkrant ophalen. Mocht u problemen ondervinden met uw reservering dan kunt u hier terecht voor informatie en hulp. Bij de tent kunnen ook (gratis) kaartjes worden besteld voor de Gildewandelingen. Domplein is tevens het vertrekpunt van de Gildewandelingen en ook het beginpunt van de wandelroute ‘zorg en naastenliefde’. In de Pandhof van de Dom vindt u de Monumentenmarkt.

Op het Domplein vinden ook de volgende activiteiten plaats:

Domplein voor iedereen – de Domkerk, Domtoren en DOMunder verhalen over twintig eeuwen geschiedenis. Op Open Monumentendag komen zij met een gezamenlijk programma over wat er gebeurd is en te zien is op, onder en rond het Domplein. Gidsen nemen je mee langs de locaties en brengen de geschiedenis van het plein tot leven; reserveren via website, tijdslot van een uur

Juniorgidsen op het Domplein: leerlingen uit de hoogste klassen van Montessorischool Buiten Wittevrouwen vertellen over de geschiedenis van het Domplein. In hun rondleiding nemen zij de bezoekers mee langs de monumenten en de twintig eeuwen geschiedenis van het Domplein. Kaartjes zijn beschikbaar bij de ‘Juniorgidsenkraam’ in de pandhof van de Dom.