Informatiepunt Domplein

Op het Domplein staat van 10.00-17.00 uur zoals altijd de centrale tent met informatie over alle activiteiten. Ook kunt u hier een extra monumentenkrant ophalen. Bij de tent kunnen (gratis) kaartjes worden besteld voor de Gildewandelingen en de fietstocht ‘Utrecht Spoorstad’ met gids. Het Domplein is ook het vertrekpunt van de Gildewandelingen en het beginpunt van de wandel- en fietsroutes. In de Pandhof van de Dom vindt de Monumentenmarkt plaats. ‘Vive le Vin’ is aanwezig met drankjes en een terras. Het Domplein is ook de centrale locatie van het Uitfeest met verschillende activiteiten, zie daarvoor https://www.culturelezondagen.nl/zondag/2019/uitfeest

Ook aanwezig op het Domplein is de Stichting Herbouw Domkerk. Zij vraagt nadrukkelijk aandacht voor oude ambachten en bouwtechnieken. Op de eigen bouwplaats kun je zien hoe mooi het is om iets te maken met je handen! Je kunt zelf aan de slag met geschoolde ambachtslieden.

Met DOMunder maak je een analoge of virtuele verkenning door 2000 jaar Domplein. Een Kruiwagentour neemt je mee door het Romeinse castellum Trajectum en je kunt meedoen met het Dompleinspel. Kunstenaars verbinden verhalen van heden en verleden en met de DOMunder-app loop je virtueel door de vroege Middeleeuwen en de Gotische Dom! Zie ook domunder.nl/omd.