Plan Uw Bezoek

Reserveren
Dit jaar bent u welkom in 45 monumenten. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus geldt dat voor alle bezoeken aan monumenten of deelname aan activiteiten reserveren noodzakelijk is. Het is aan te raden om uw bezoek(en) dus goed te plannen. Monumenten zijn open van 10.00 tot 17.00 uur, tenzij anders vermeld, en in de regel zijn er tijdsloten met een maximum aantal deelnemers beschikbaar van één uur. Dat uur is voldoende voor zowel het bezoek aan een monument zelf en om van A naar B te gaan. Indien rondleidingen worden aangeboden, starten deze altijd op vaste tijdstippen. Let bij het maken van een reservering op het onderscheid tussen tijdslot en starttijd rondleidingen.

Onder Openstellingen vindt u vier themaroutes. Maak binnen deze routes een keuze voor één van de te bezoeken monumenten. Via Activiteiten kunt u reserveren voor extra rondleidingen of een voorstelling. Online reserveren is mogelijk via deze site.

Coronarichtlijnen:
Naast deze reserveringsverplichting gelden de inmiddels bekende maatregelen:
– Blijf thuis bij klachten (hoesten, koorts, loopneus, keelpijn) of benauwdheidsklachten binnen uw gezin
– Hoest en nies uitsluitend in de elleboog en gebruik alleen papieren zakdoekjes
– Houd afstand (1.5 meter) en rekening met elkaar
– Volg instructies van medewerker en/ of vrijwilliger
– Kinderen onder 12 jaar uitsluitend obv meerderjarig gezinslid
– Bij groepsbezoek bestaat de groep uit maximaal twee personen. Gezinnen zijn hierop een uitzondering
– Maak uw handen schoon bij binnenkomst en vertrek
– Schud geen handen
– Raak niks aan wat niet aangeraakt hoeft te worden

Wanneer alle deelnemers aan de dag deze regels in acht nemen kan de Open Monumentendag op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden. Indien blijkt dat deze veiligheid in het geding komt zullen wij hierop actie nemen (bijvoorbeeld door een monument te sluiten).