Bibliotheek Utrecht
Bibliotheek Utrecht
Bibliotheek Utrecht
Bibliotheek Utrecht
Bibliotheek Utrecht
rolstoel vriendelijk

Bibliotheek Utrecht

Het in 2019 geopende Post Utrecht is gevestigd in het voormalige postkantoor op de Neude. Het monumentale pand in Amsterdamse Schoolstijl is  tussen 1917 en 1924 gebouwd naar ontwerp van J. Crouwel. Lange tijd waren met name de zij- en achterkant van het gebouw ontoegankelijk en onaantrekkelijk. Nu is het pand aan alle kanten opengebroken en nieuwbouw aan de Oudegrachtzijde heeft het pand een nieuwe dimensie gegeven. De imposante, paraboolvormige hal van gele verglaasde bakstenen, aangevuld met beeldhouwwerken (van H.A. van den Eijnde) geïnspireerd op Egyptische en Assyrische kunst, is het centrale deel van de bibliotheek.

Activiteiten

Fiets- en wandelroutes

Monumenten in de buurt